Asociatia Andreea Paula

Asociatia Andreea Paula

Alături de Andreea Paula ~ 2018

Status: Fundraising

Împreună putem să îi fim alături Andreei sustinand-o sa poata beneficia de tratament si terapie de specialitate.

[ Show more ]

4,977 RON

Raised:

3

Supporters:

45

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Momentul în care părinții au aflat că vor avea un al doilea copil a fost unul dintre cele mai emotionante momente din viața lor. Lunile din perioada sarcinii au trecut repede, fără niciun semn a ceea ce aveau să afle la nici 7 luni ale Andreei. Când sunt mici fiecare copil are ritmul său propriu de dezvoltare motrică. Cu toate acestea specialiștii susțin că chiar şi copiii mai înceţi sau grăsuţi se dezvoltă motric normal aferent vârstei lor dacă nu intervin în dezvoltare factori inhibitori. Câteva semne de întârziere în dezvoltarea motricității au fost suficiente ca părinții să își pună întrebări și să îi determine să ajungă cu Andreea la vârsta de 7 luni Andreea la o primă evaluare medicală. Primul diagnostic pus de un medic specialist a fost de hipotonie generalizată, facies miopatic, existența reflexelor ROT. A urmat o serie lungă de analize efectuate atât în țară, cât și în străinătate (CK, biopsie musculară. EMG, test de imunohistochimie, RM encefal, etc), al căror rezultat final și diagnostic a fost cel de Distrofie musculară cu deficit de merosină (LAMA2).

După acest diagnostic Andreea a început un lung drum al sesiunilor de tratament în centre de recuperare din țară, ședințe de terapie individuale. Eforturile financiare pentru susținerea acestor sesiuni de terapie sunt mari. Distrofia musculară congenitală, boala de care suferă Andreea, este o formă rară și severă a unei distrofii musculare care apare la naștere sau în timpul copilăriei. Copiii născuți cu această boală sunt, de asemenea, numiti „copiii floppy” din cauza tonusului muscular slab și a slăbiciunii, spune Judith Reinhard, primul autor al studiului. Boala devine mai severă pe măsură ce copilul crește în vârstă, iar pierderile de mușchi înaintează. Copiii afectați sunt deseori incapabili să meargă independent sau pierd această abilitate odată cu vârsta. Muschii respiratori sunt și ei afectați.

Recomandările medicilor sunt ca Andreea să fie inclusă în sesiuni de kinetoterapie în centre specializate de recuperare, din 2 în 2 luni (câte 3 săptămâni). Andreea nu poate să stea în picioare, nu poate să meargă, nu poate să se alăture altor copii de vârsta ei în jocurile lor. Părinții Andreei își doresc pentru ea o viață normală, cât mai apropiată de normalitate.

Fiecare sesiune de kinetoterapie de cate 3 saptamani poate ajunge la 3000 de lei. Anual, Andreea are nevoie de cel putin 6 astfel de sesiuni. 

Împreună putem să îi fim alături Andreei sustinand-o sa poata beneficia de tratament si terapie de specialitate.